Campanya contra el racisme per les eleccions europees

Aquesta és una inciativa de la societat civil per frenar els discursos racistes


SOS Racisme Catalunya ha decidit impulsar la campanya “No votis injsutícia” coincidint amb els pròxims comicis al Parlament europeu. Els promotors consideren que és preocupant l'avenç dels discursos racistes en alguns partit polítics i que, per tant, cal promoure una campanya que ajudi a combatre aquests tipus d'argumentaris.

En l'acte de presentació del moviment, el politòleg Aitor Hernández-Carr ha advertit que en les eleccions del proper 25 de maig existeix la possibilitat de què guanyin diferents partits xenòfobs en països com França, el Regne Unit, Àustria o Holanda.

Per això, unes 30 entitats, com "Badalona som totes i tots" o la Plataforma Antiracista de Salt, donen suport a aquesta campanya. Consideren que cal crear espais d'opinió i debat per fomentar els discursos integradors i que fomenten la cohesió social.

Des de l'entitat SOS Racisme Catalunya consideren que “els grups obertament xenòfobs no són els únics que introdueixen aquest contingut en campanya” i, per tant, que cal eliminar les tesis racistes de qualsevol tipus de discurs.

Alhora, defensen que és important desmuntar el discurs agressiu i populista que identifica de manera falsa a una part de la població com a responsables de determinats problemes socials.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Ismael
1.

I no fan campanya contra el PP per la seva xenofobia contra els catalans?

  • 0
  • 0

Comenta aquest article